Речиси 5 месеци без музички настани – епидемијата со Ковид-19 – голем удар за музичарите

Летото вообичаено е период кога живата музика била застапена речиси во секој ресторан и кафуле. Ова лето е поразлично од

Read more

На забар според строг протокол – се работи со далеку понамален капацитет од вообичаено

И забните ординации беа повеќе од еден месец затворени заради епидемијата со коронавирусот. Сега, работат според строго утврдени протоколи и

Read more

Крводарителна акција во Службата за трансфузиологија

Дарителите на крв ги има и се во солиден број. Службата за трансфузиологија денес организираше вонредна крводарителна акција за да

Read more

Мотоциклисти: Речиси секој ден казни за неносење заштитна опрема

Летниот период е време кога голема е фреквентноста на мотоциклисти на тетовско-гостиварското подрачје. Сообраќајниот метеж е секојдневна слика во овој

Read more

Летото е период на стомачни вируси – лекарите со објаснување за разликите со Ковид-19

Летото и топлото време се период на чести вируси и инфекции. Најмногу застапени се стомачните вируси, проследени со симптоми како

Read more

Размислуваат ли Тетовци за летниот одмор – домашен туризам или нетрпеливост за отворање на границата со Грција?

Граничниот премин со Грција е затворен, барем до 15 јули. Се распределуваат платежни картички за поттикнување на домашниот туризам. Охрид,

Read more

Непроценлива семејна традиција – семејство од Волковија зачувало предмети стари неколку векови

Пред 2 години, мајката на Методија Јанакиевски од тетовска Волковија, пронашла стари документи во семејниот ковчег. Кога Методија ги видел,

Read more
error: Content is protected !!