Од 1 јули комбињата и автобусите кои вршат јавен превоз на патници нема да можат да застануваат на постојките во Тетово

Од 1 јули комбињата и автобусите кои вршат јавен превоз на патници нема да можат да застануваат на постојките во

Прочитај повеќе

Премиерно прикажан документарен филм за 124 години театар во Тетово „Талија“

Тетовските актери од повозрасната генерација сведочат дека пред многу години сами ја создавале театарската сцена, носеле облека од дома, за

Прочитај повеќе

Претседателот на Собранието, Талат Џафери согласно своите уставни надлежности вчера распиша избори за членови на Советот на Општина Тетово.

Согласно Решението што го донесе Џафери врз основа на Изборниот законик, изборите за членови на Советот на Општина Тетово ќе

Прочитај повеќе

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) го започна генералниот штрајк, со кој работниците во јавниот сектор бараат поголеми плати.

Синдикалците бараат зголемување на платите на вработените во јавниот сектор и утврдено право на регрес за годишен одмор. Штрајкот денеска

Прочитај повеќе

Документарен филм „Талија“ за 124 години театар во Тетово премиерно ќе биде прикажан во четврток

124-годишното творење на една од првите уметности во Тетово, театарот, ќе се прикаже во новиот документарен филм „Талија“, за Драмското

Прочитај повеќе