Одбележани 80 години од загинувањето на првоборецот Иљо Антески-Смок

Во Тетово денеска беа одбележани 80 години од загинувањето на првоборецот Иљо Антески-Смок. Одбележувањето, во организација на тетовскио Сојуз на

Прочитај повеќе

Гостиварката, Тамара Грујеска, ќе ја претставува Македонија на овогодишната детска Евровизија

12-годишната Тамара Грујеска од Гостивар ќе ја претставува Македонија на овогодишната детска Евровизија која ќе се одржи на 26-ти ноември

Прочитај повеќе

Превентивни мерки и построги казни бараат организациите за заштита на децата

Превентивни мерки и построги казни бараат организациите за заштита на децата, по откривањето на случајот во кој малолетничка била принудувана

Прочитај повеќе