Водата постепено се повлекува во поплавените подрачја во населените места во општина Јегуновце

Се намалува водостојот на Вардар во Раотинце, водата која се повлекува од нивите и домовите остави пустош зад себе. За

Прочитај повеќе

Костадиноски: формирана е општинска комисија за проценка на штетите од поплавите во Раотинце

Формирана е општинската комисија за проценка на штетите врз земјоделските површини настанати од обилните врнежи кои придонесоа за излевање на

Прочитај повеќе

Намалувањето на бројот на ученици во Гостивар – ризик за прогласување за технолошки вишок на наставниот кадар

Податоците за бројот на учениците во основните и средните училишта во општина Гостивар за последните три години покажуваат тренд на

Прочитај повеќе

Маестрален концерт на виолинистката Бисера Кировска во Тетово

14-годишната виолинистка, Бисера Кировска, со маестралниот концерт одржан денес во средното музичко училиште во Тетово, приреди вистинско уживање за присутните.

Прочитај повеќе