„Читаме за нашата душа“ – проект на Националната установа библиотека “Кочо Рацин” – Тетово

Денес во паркот на Шарена џамија во Тетово Националната установа библиотека “Кочо Рацин” започна со реализацијата на проектот „Читаме за

Прочитај повеќе

За Денот на сесловенските просветители, браќата Кирил и Методиј, во Основното училиште „Братство Миѓени“ – објект Спортски центар Тетово се одржа пригоднo одбележување

Учениците се претставија со песни и рецитали, преку кои се слави ликот и делото на основачите на првата словенска азбука.

Прочитај повеќе

Пригодно одбележување светите солунски браќа Кирил и Методиј, со програма приготвена од учениците во Средното медицинско училиште „Никола Штејн“ во Тетово

Училиштето за првпат го одбележува Денот на сесловенските просветители и планираат да стане традиционално. Во рамки на облежувањето им беа

Прочитај повеќе

Во Центарот за култура „Иљо Антески-Смок“ се одржа шестиот Интернационален фолклорен фестивал „Пелагија – 2022“

Во Центарот за култура „Иљо Антески-Смок“ во саботата се одржа шестиот Интернационален фолклорен фестивал „Пелагија – 2022“ со учество на

Прочитај повеќе

Филип Костадиноски и Горјан Спировски создале платформа преку која се добиваат препораки за високи и квалитетни приноси од земјоделската површина

Поттикнати од фактот дека земјоделието како сектор, се соочува со многу проблеми, како на локално така и на глобално ниво,

Прочитај повеќе

Жртвите на семејно насилство од Полошко се охрабруваат да пријават, но за нив нема засолниште

Иако жртвите на семејно насилство од полошкиот регион почесто се охрабруваат да пријават, сепак во понатамошната постапка отежнат им е

Прочитај повеќе

Летечката театарска трупа од Тетово два дена по ред на публиката и ја раскажуваше приказната за заспаната убавица Трнорушка

Оваа театарска претстава за мали и големи деца изминативе денови имаше две изведби во центарот за култура „Иљо Антески Смок“,

Прочитај повеќе

„Старецот и короната“ – роман на авторот Јован Дамјановски, промовиран во издавачката куќа Матица

На промоцијата за авторот зборуваа Раде Силјан во името на издавачката куќа и магистер Даријан Сотировски. Ова книжевно дело е

Прочитај повеќе