Се пополнува инфективно во Гостивар, состојбата со ковид секојдневно се менува

Најголемиот дел од новите случаи на заразени со коронавирус во регионот на Гостивар се од семејни кластери. Лекарите ги загрижува

Read more

Пред инфективно во Гостивар се подготвува мобилна амбуланта за тријажа на пациенти

Откако почна да расте бројот на заразени со коронавирус на гостиварското подрачје, болницата во Гостивар се организира за евентуален наплив

Read more

Посебна соба на инфективното одделение во Гостивар за сомнителни случаи на коронавирус

На инфективното одделение во гостиварската болница опремена е просторија за изолација на евентуални пациенти сомнителни на коронавирус. Во просторијата има

Read more