„Турски документи за историјата на Македонија, пописи од 19 век – Скопски Санџак, Тетовска Каза“

„Турски документи за историјата на Македонија, пописи од 19 век – Скопски Санџак, Тетовска Каза“ – вака е наречена книгата

Read more

„Тајната на манастирот Свети Пантелејмон“ – книга на Владимир Кочоски

Идејата за изработка на монографија за манастирскиот археолошки комплекс „Свети Пантелејмон“, во близина на Ниќифорово, Мавровско произлегла од пред 30

Read more