Граѓаните да се вакцинираат против ковид, особено ризичните групи – препорачуваат лекарите

На прагот на ковид вакцинацијата во нашата земја, лекарите потсетуваат дека колективниот имунитет ќе се стекне само преку имунизација на

Read more

Само 4 регистрирани случаи на грип сезонава во Гостивар

Грипот падна во сенка на коронавирусот. За разлика од претходните години, кога овој период грипот беше најчестата зараза меѓу граѓаните,

Read more

Д-р Исмаили од Гостивар се вакцинира против ковид во Словенија

Гинекологот Хатије Исмаили која потекнува од Гостивар, а минатата година доби високо признание за најдобар лекар во Словенија, прими вакцина

Read more

Благодарници за лекарите херои во ковид битката – Цана, Демири и Нешкоски (постхумно)

Секоја генерација си има своја борба, секое време си има свои херои. Ова беше последниот статус на социјалните мрежи на

Read more

Сезоната на грип дополнително ќе го отежни справувањето со коронавирусот

Во услови на ковид пандемија, појавата на сезонскиот грип меѓу населението ќе ја искомплицира состојбата на инфективните одделенија во болниците.

Read more

Лекарите во Гостивар апелираат граѓаните навреме да бараат медицинска помош

Медицинарите во Гостивар имаат полни раце работа, откако периодов се влоши состојбата со коронавирусот на подрачјето. Бројот на активно болни

Read more
error: Content is protected !!