Задолжителна заштита и дезинфекција пред влегување во маркет

Задолжително носење заштитна маска и дезинфицирање на рацете на самиот влез од маркетот. Ова се мерките кои се преземаат низ

Read more

Карантинот доведе до намалување на загадувањето – но, потребни се конкретни мерки

22 април се одбележува како Светски ден на планетата Земја. Светот во моментов се соочува со глобална криза – пандемијата

Read more

Во болницата во Гостивар само преку еден влез, пациентите задолжително со маски и ракавици

Општата болница „Д-р Ферид Мурад“ во Гостивар ги зајакна мерките за превенција од ширење на коронавирусот. На влезот на болницата

Read more