Општина Гостивар го одбележа Денот на настава на турски јазик

Во чест на Денот на наставата на турски јазик, 21 декември, Општина Гостивар организираше средба и дружење со пензионирани наставници

Прочитај повеќе

Одбележани 40 години од основањето на хорот „Менада“

Изминатиов викенд, во просториите на Музејот на тетовски крај односно во поранешниот Дом на АРМ, со јубилеен концерт беа одбележани

Прочитај повеќе