Гостиварка на која станот и‘ изгоре во пожар бара помош

Самохрана мајка со две малолетни деца од Гостивар ги живее најтешките денови од својот живот. Џемиле Хорман остана без покрив

Read more

Обезбедена храна и облека за семејствата што живеат во шатори кај гостиварска патарина

Зрак надеж и светлина во црното секојдневие за трите ромски семејства, кои со мали дечиња живеат во субстандардни услови покрај

Read more

Социјално Гостивар: Барателите на помош да достават податок за трансакциска сметка

Граѓаните кои поднеле барања за помош како материјално необезбедени во услови на коронакриза, да достават податоци за своите трансакциски сметки,

Read more

По 80-тина лица дневно се пријавуваат за новата помош во Центарот за социјала во Гостивар

Новите мерки кои опфаќаат помош на необезбедени семејства во услови на криза поради коронавирусот, создаваат гужви во Центарот за социјална

Read more

Хуманитарните пакети од сите организации во Гостивар ќе се делат преку Црвениот Крст

Хуманитарните активности на сите невладини организациии за помош на социјално загрозените семејства во Гостивар, Врапчиште и Маврово Ростуше ќе се

Read more