Владини министри на средба со родителите на Амбла

11- годишната Амбла Адеми од Гостивар повторно е во одделението заедно со своите соученици во ОУ „Единство“. Отсега таа ќе

Прочитај повеќе

Светски ден на канцер – превенцијата и животниот стил клучни во борбата против ракот

Здравиот животен стил и откажувањето од штетните навики се особено важни при превенцијата од малигни заболувања. 4 февруари се одбележува

Прочитај повеќе

Донација за средното текстилно училиште во Тетово

Средното текстилно училиште „Ѓоце Стојчевски“ од Тетово доби донација од турската хуманитарна организација „ИХХ“. Се работи за училиштен и канцелариски

Прочитај повеќе

Одбележување на Свети Сава во Тетово

Србите го слават националниот празник 27. јануари, Денот на српскиот просветител Свети Сава. Денот беше пригодно одбележан во Тетово.

Прочитај повеќе

„Турски документи за историјата на Македонија, пописи од 19 век – Скопски Санџак, Тетовска Каза“

„Турски документи за историјата на Македонија, пописи од 19 век – Скопски Санџак, Тетовска Каза“ – вака е наречена книгата

Прочитај повеќе