За паушали на советниците во Тетово и Гостивар годишно се трошат по 104.000 евра

Вкупната годишна сума што ја добиваат членовите и претседателите на општинските совети во земјава надминува 215 милиони денари или нешто

Read more

„Архетипови и сенки“ – изложба на Даница Дана Крстеска во Тетово

Архетипови и сенки – вака е насловена колекцијата на уметнички слики кои Даница Дана Крстеска од Гостивар ги презентираше на

Read more

Донирана опрема за Клиничката болница во Тетово од страна на амбасадорката на Јапонија

Со ново амбулантно возило ќе располага Клиничката болница во Тетово. Возилото е донација од Јапонската амбасада. Амбасадорката Кеико Ханеда, се

Read more

25 песнички за 25 години „Јаболчиња“

Под заштитни наски, мерење температура на самиот влез и дезинфекциски средства – за прв пат „Јаболчиња“ се одржа на отворено

Read more

Речиси 5 месеци без музички настани – епидемијата со Ковид-19 – голем удар за музичарите

Летото вообичаено е период кога живата музика била застапена речиси во секој ресторан и кафуле. Ова лето е поразлично од

Read more

На забар според строг протокол – се работи со далеку понамален капацитет од вообичаено

И забните ординации беа повеќе од еден месец затворени заради епидемијата со коронавирусот. Сега, работат според строго утврдени протоколи и

Read more

Крводарителна акција во Службата за трансфузиологија

Дарителите на крв ги има и се во солиден број. Службата за трансфузиологија денес организираше вонредна крводарителна акција за да

Read more

Мотоциклисти: Речиси секој ден казни за неносење заштитна опрема

Летниот период е време кога голема е фреквентноста на мотоциклисти на тетовско-гостиварското подрачје. Сообраќајниот метеж е секојдневна слика во овој

Read more
error: Content is protected !!