Светски ден на канцер – превенцијата и животниот стил клучни во борбата против ракот

Здравиот животен стил и откажувањето од штетните навики се особено важни при превенцијата од малигни заболувања. 4 февруари се одбележува

Прочитај повеќе

Навремено откривање и третман на лицата со попреченост за побрза инклузија во општеството

Се зголемува бројката на лица со пречки во развојот. Специјалниот едукатор и рехабилитатор, Илинка Димчевска, од Кабинетот за едукација, рехабилитација

Прочитај повеќе