Во градинките во Гостивар нема случаи на коронавирус, во училиштата 26 заразени

Во екот на пандемијата и секојдневните загрижувачки бројки на новозаразени со коронавирус, добрата вест за Гостивар доаѓа од детските градинки.

Read more

11 вработени и 3 деца позитивни на корона до сега во училиштата и градинките во Гостивар

Состојбата со коронавирус во училиштата и градинките во Гостивар за сега е стабилна, без високи бројки на заразени. Според евиденцијата

Read more

Таравари и Шабани во посета на училиштата во Гостивар

Ќе добијат ли повеќе училишта во Гостивар согласности за настава со физичко присуство? Општината пред Министерството за образование ќе излезе

Read more

Подновување во училиштата во Гостивар, ОУ „Исмаил Ќемали“ со нови тоалети и кабинети

Периодот додека учениците не одат во училиште поради пандемијата, во гостиварските училишта се користи за зафати и проекти со кои

Read more

Засилени превентивни мерки против коронавирус во училиштата во Гостивар

По појавата на првиот случај на заразен со коронавирус во нашата земја, во училиштата на територијата на Гостивар, деновиве се

Read more

Повторно бранувања во образованието во Гостивар

Бранувањата во образованието во Гостивар, никако да стивнат. Сменетите директори на гостиварските училишта денес излегоа на прес конференција со реакција

Read more

Инфо сесија на Фондот за иновации во Тетово

Трет јавен повик за истражувачки проекти е во тек. Наменет е за сите основни и средни училишта, а го спроведува

Read more