Ковид кризата ја зголеми невработеноста во Гостивар

Ковид кризата придонесе да се зголеми бројот на невработени во гостиварскиот регион.  На листата на Агенцијата за вработување, актуелно има

Read more

На Гостивар му требаат слаткари и фризери, во Центарот ќе се спроведуваат обуки

Гостиварската баклава е надалеку прочуен деликатес. Кој еднаш ја вкусил, секогаш ќе се враќа за парче плус. Гостивар е град

Read more

Голем интерес за грантовите за самовработување во Гостивар

Осумдесетина невработени лица од Гостивар ќе добијат грантови од државата за отворање на сопствен бизнис. Пријавувањето е во тек, а

Read more